Muskö Bygdegård

Muskö Bygdegård.

Passa på att titta på den nya bygdegården under Musködagarna och ta en kopp kaffe.

Adress: Arbottnavägen 3

Folkfest när nya bygdegården invigdes

När Muskös nya bygdegård slog upp portarna slöt hundratals öbor upp.
Bandklippning, musik. tårta och grillat stod på programmet.

Foto: Frida Söderström, Bengt Grönkvist med flera.

– Vi har byggt en samlingslokal för äldre, personer mitt i livet, tonåringar och barn.

– Vi har åkt runt till olika bygdegårdar och lärt oss hur vi vill ha det, berättar Ulla-Britt Öhman, ordförande i Muskö Bygdegård, när hon visar runt i den nybyggda bygdegården.

Ljus är genomgående i hela huset, särskilt i det stora samlingsrummet, mycket tack vare den höga takhöjden och stora fönster i flera väderstreck.

Allt är sprillans nytt. Det står i kontrast till många andra bygdegårdar, som inte sällan är hus från början och mitten på 1900-talet. Ett sådant hus fanns även på Muskö, byggt 1945, men brann ner 1968. Sedan dess har föreningen Muskö bygdegård stått utan samlingslokal – fram tills nu.

– Vi ville skapa en lokal som är tillgänglig för alla generationer, och nu har det verkligen blivit så. Vi har byggt en allmän samlingslokal för äldre, personer mitt i livet, tonåringar och barn, säger Ulla-Britt Öhman.

Den nya bygdegården invigdes lördagen den 23 mars. Då klipptes bandet av 94-åriga Musköbon Gösta Eriksson, tillsammans med hans barn Mats, barnbarn Tommy och barnbarnsbarn.

Till en början kommer lokalen nyttjas av lokala föreningar, men möjligheten finns även för andra aktörer att hyra in sig, säger hon.

Det har nu varit årsmöten med olika tomt- och vägföreningar på ön. Minnesstunder med begravningskaffe med mera. Lokalerna passar också bra för andra sammankomster som högtidsdagar och liknande.